CPD de vereniging ván en vóór practici


Het CPD is dé onafhankelijke belangenbehartiger ván, vóór en dóór practici. Die inzet wordt gewaardeerd. Het werkbaar houden van het vak voor de beste zorg voor het dier staat daarin centraal. Kern daarin is het autonoom professionele handelen. Practici met hart en pass...


Leden info

Voor CPD leden

Het CPD-lidmaatschap is voordelig en compleet door de informatie voor leden die u en uw praktijk ondersteunen, voordelen die worden geboden door partners en samenwerkingen.

 

Het CPD heeft voor haar leden het logo als raamsticker voor auto of praktijk (formaat 9 x 9 cm) ter beschikking.

 

 2018-07-18_11-59_328.png

 

CPD-leden kunnen de sticker verkrijgen door een email te sturen naar: info@cpd-online.nl  

 

BESCHIKBAAR VOOR DE PRAKTIJK OP HET LEDENDEEL VAN DE CPD-WEBSITE 

 

Algemene voorwaarden voor klanten

De voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Deze voorwaarden passen bij de moderne praktijk. De voorwaarden houden rekening met de bepalingen voor consumentenkoop d.d. 1 januari 2022. Verder vormen bepalingen voor de behandelingsovereenkomst met uitleg over het verlenen van toestemming in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de betalingsvoorwaarden belangrijke onderdelen van de voorwaarden. Belangrijk onderdeel van de voorwaarden zijn bepalingen omtrent aansprakelijkheid. Er wordt duidelijk gemaakt hoe wordt omgegaan met de bepalingen zoals de richtlijnen voor veterinair handelen waarvan de opsteller de aansprakelijkheid uitsluit. Tevens zijn op het ledendeel beschikbaar de ins en outs van de redelijke herstelmogelijkheid en schuldeisersverzuim.

 

Informatie Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Voor de praktijk en klanten zijn beschikbaar factsheets en voorbeelden om te voldoen aan de AVG. Tevens beschikbaar informatie over organisaties die gegevens van klanten opvragen zoals gemeenten in het kader van het innen van hondenbelasting. 

 

Informatie "Inspectie & recht"

De informatie gaat in op het toezicht en inspecties door handhavingsinstantie: NVWA en ANVS. Zowel NVWA als ANVS hanteren sinds 2019 een gewijzigd interventiebeleid. Sinds december 2019 heeft NVWA een aanpak met verscherpt toezicht ingevoerd. De woorden "u bent niet tot antwoorden verplicht" spreken NVWA-inspecteurs steeds vaker uit naar dierhouders en dierenartsen. De informatie "inspectie & recht" gaat in op alle facetten van handhaving en sanctionering.  

 

Informatie over het Besluit Basisveiligheidsnormen Stralingsbescherming (BBS) 

Beeldvormende technieken en stralingshygiëne spelen een belangrijke rol in de veterinaire diagnostiek. Informatie over Wet- en regelgeving en vergunningen is te vinden op het ledendeel van de CPD-website. De informatie gaat in op de actuele stand van zaken met betrekking tot stralingsbescherming met factsheets en de gang van zaken bij inspecties. Het besloten deel voor leden biedt een uitgebreide beschrijving van de BBS en het ANVS-interventiebeleid.  

 

Tips hoe te handelen bij calamiteiten 

Bij calamiteiten zoals branden van stallen, maneges en dierenwinkels of verkeersongevallen is het handig snel een overzicht te hebben van de situatie waarvoor de hulp wordt ingeroepen. Het CPD heeft ten behoeve van haar leden tips voor het praktijkhandboek “diergeneeskundige dienstverlening bij calamiteiten” beschikbaar.  

 

CPD-LEDEN VOORDEEL & SAMENWERKING

U kunt uw contributiefactuur gebruiken om aan te tonen dat u CPD-lid bent om gebruik te maken van het geboden voordeel met de volgende partners / samenwerkingsverbanden:

 

Bureau Raak is in het leven geroepen door dierenarts Chantal Duijn met als doel: alle veterinaire professionals gelukkig! 

 

Ben jij op zoek naar werkgeluk voor jezelf, voor je team en/of je collega’s? Dan ben je bij Bureau Raak aan het juiste adres. Ervaren coaches met een achtergrond als praktiserend dierenarts bieden training, coaching en advies op individueel niveau, op teamniveau en op praktijkniveau. Bij coaching kun je denken aan één-op-één coaching, maar ook coaching in teamverband om de samenwerking en sfeer in het team en de praktijk te bevorderen. De trainingen zijn divers en op maat, gericht op wat er speelt in jouw praktijk en of jouw team. Daarnaast begeleidt Bureau Raak ook maatschappen/aandeelhouders en toetreders, voor een soepele en passende transitie. Meer weten en persoonlijk of in jouw praktijk met werkgeluk aan de slag? Neem contact op met Chantal via chantal@bureauraak.nl

 

Voor CPD-leden biedt Bureau Raak een gratis en vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek en afhankelijk van de besproken wensen interessant startvoordeel.

 

Een zusteronderneming van Bureau Raak is De Veterinaire Vertrouwenspersoon, zodat er voor alle dierenartspraktijken een deskundige, externe, onafhankelijke vertrouwenspersoon beschikbaar is die kennis heeft van de veterinaire sector.

 

Als startende, maar zeker ook als senior dierenarts, ben je gaandeweg je carrière op zoek naar antwoorden in je vak, samenwerking in het veterinaire team of privé. Voor eenieder die hier hulp of ondersteuning kan gebruiken, of voor wanneer er psychische klachten zijn ontstaan kan Aeffectivity therapy + coaching iets voor je betekenen. Aeffectivity is een psychologenpraktijk in de basis GGZ die werkt met de mogelijkheid voor online contact en behandeling. Voor een nadere toelichting van Carlien Smallegange veterinair opgeleid én GZ-psycholoog: klik hier.    

 

Voor CPD-leden biedt Aeffectivity therapy + coaching  een gratis en vrijblijvend eerste (online) kennismakingsgesprek van 15-30 minuten, waarin samen wordt onderzocht wat – en zo ja hoe  Aeffectivity iets voor jou kan betekenen. Direct contact opnemen? Dat kan via ons contactformulier: Contact opnemen | Aeffectivity online therapie

 

 

Ben jij op zoek naar een ervaren coach voor ‘training on the job’ voor startende dierenartsen in de praktijk (spreekkamer en OK) dan biedt Peter Bracht onder ‘Dr. Spike coach voor jonge dierenartsen’ daarvoor zijn diensten aan. Heb jij interesse in werken aan zelfvertrouwen in de kliniek neem dan contact op via 06 55374631 of stuur een email naar drspike74@gmail.com  

 

Voor CPD-leden biedt Dr. Spike een gratis en vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek waarin samen wordt besproken wat de behoefte is en op welke wijze Dr. Spike de kliniek van dienst kan zijn. Voor CPD-leden biedt Dr. Spike interessant startvoordeel. 

 

 

De FFP-gecertificeerde Financiële Planners van Finac helpen u om overzicht te krijgen in al uw financiële belangen nu en in de toekomst. Scenario’s bij arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensionering worden voor u doorgerekend. Zijn de getroffen voorzieningen voldoende en nog van deze tijd? Finac maakt een  “röntgenfoto” van uw financiële situatie, analyseert deze, geeft u advies en komt  met oplossingen. Overbodige of te dure producten vallen door de mand. Als CPD-lid krijgt u een korting van € 150,- op de kosten van een financiële planning. Lees meer over het opstellen van een plan en keuze voor arbeidsongeschiktheid, beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid en rechtsbijstand. Finac nodigt CPD-leden uit voor een vrijblijvende kennismaking met één van de planners: neem contact met per mail info@finac.nl of bel 030-2393111.

 

2018-07-18_12-00_303.png

 

Het CPD werkt voor haar leden sinds 5 april 2016 samen met dé specialist op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen: MOVIR is onderdeel van Nationale Nederlanden Group. MOVIR onderscheidt zich van andere verzekeraars door al jarenlang vele dierenartsen te ondersteunen om gezond en met plezier hun beroep uit te oefenen. Daarnaast zijn de dienstverlening en voorwaarden van MOVIR op en top menselijk. Als gevolg van de samenwerking tussen MOVIR en het CPD profiteren CPD-leden van 5 procent korting op de AOV van MOVIR. Ga voor meer informatie naar de website van MOVIR.  Voor CPD-leden is nadere informatie te vinden op het ledendeel van de CPD-website. 

 

2018-07-18_12-01_142.png

Het CPD is op 19 maart 2018 voor haar leden een samenwerking aan gegaan met IMNederlandCredit Management Services BV. IMNederland is een organisatie die al ruim 30 jaar ondernemers helpt om betalingsrisico’s te beperken en de cashflow te bewaken. U kunt bij IMNederland terecht voor: kredietinformatie, facturering, automatische incasso, debiteurenbeheer, minnelijke / gerechtelijke en internationale incasso, detachering en trainingen. IMNederland regelt facturatie voor dierenartsenIMNederland biedt voordeel voor CPD-leden. Meer informatie en direct contact opnemen per email: customerservices@imnederland.com of telefonisch: 0341 568811 Adres Goede Reede 1 3845 MD Harderwijk. 

 

2018-07-18_12-01_597.jpg 

Het CPD is op 13 juni 2018 voor haar leden een samenwerking aangegaan met advocatenkantoor Klaas Jan Breedijk. CPD-leden kunnen over arbeids-, ondernemers- en / of veterinair recht vrijblijvend met een vraag terecht. Stuur de vraag per e-mail naar info@advocatenkantoorbreedijk.nl. Betreft het spoed vermeld dat in de aanhef bij de e-mail, bel KJB advocatenkantoor 088 1260600 of rechtstreeks met Klaas Jan Breedijk 06 29244477.  

 2018-07-18_12-01_437.jpg

Klantenvertellen is hét gebruiksvriendelijk klantbeoordelingssysteem dat werkt met uw eigen persoonlijk dashboard. De persoonlijke opzet van het reviewverzoek zorgt voor een zeer hoge respons. U kunt zelf reageren op de ontvangen beoordelingen en bepaalt zelf wanneer u de resultaten wilt publiceren. Klantenvertellen biedt CPD-leden 15 % korting op het jaarlijkse tarief. Meer weten neem contact op met Klantenvertellen of maak gebruik van de gratis proefperiode: klik hier

vetjobs_logo_640x521.jpg

Vetjobs.nl dé vacaturesite die zich volledig richt op de diergeneeskundige sector biedt CPD-leden 25 % korting bij het plaatsen van vacatures. Daarmee is plaatsing van een vacature mogelijk vanaf € 51,75. CPD-leden die in aanmerking wensen te komen voor het voordeel kunnen dit kenbaar maken bij de Vetjobs backoffice.  

 

Op zoek naar een waarnemer of vaste medewerker, of juist op zoek naar een baan: FlexVet kan u ontzorgen op gebied van personeel, administratie en organisatie of de juiste baan voor u vinden. Met Flexvet verzekert u zich van ruime ervaring in personeels- en managementdiensten.  

 

nrg_logo.jpg

hes_veterinair.jpg

NRG bij dierenartsen veelal bekend als erkende dosimetriedienst, heeft het digitale Kernenergiewetdossier "Reguard" ontwikkeld. Het softwarepakket "ReGuard" combineert alle relevante onderwerpen (vergunning, apparatuur, dosimetrie, opleiding etc) in één online applicatie. NRG biedt CPD-leden korting op alle dienstverlening die NRG aanbiedt op het Kernenergiedossier. Het betreft klanten van dosimetridienst, klanten van HES Veterinair en het op orde brengen en houden van het Kernenergiewetdossier. Meer informatie: klik hier

hdi_logo.png

Met ingang van 29 december 2014 zijn nieuwe regels voor het Europese dierenpaspoort voor honden, katten en fretten van kracht. Holland Dier Identiteit biedt CPD-leden collectiviteitskorting op de standaard verkoopprijs voor I&R chips & paspoorten, chipapplicatoren en -readers. Voor CPD leden kunnen kortingen oplopen tot 19%. 

 

CONTACTEN & SAMENWERKING MET VETERINAIRE ORGANISATIES  

Het CPD neemt deel in ‘VEThub’ een informeel overleg met Faculteit Diergeneeskunde, Stichting Pensioenfonds Dierenartsen (SPD), Deelnemersvereniging Pensioenfonds Dierenartsen (DPD), Belangenvereniging Practici Werkgevers (BPW), Belangengroep Praktiserende dierenartsen in Loondienst (BPL), beroepsvereniging KNMvD en haar Platform Jonge Dierenartsen (PJD), Vereniging voor Veterinair Praktijk Management (VPM), Vedias de vereniging van paraveterinairen dierenartsassistenten, VvAA en dierenartsencoöperatie Dactari.  

 

 

2018-07-18_12-02_295.png   2018-07-18_12-02_272.jpg

 

Nadere toelichting over arbeidsrechtelijke adviezen: een branche- of beroepsvereniging mag in verband met de mededingingswet geen arbeidsrechtelijke adviezen of richtlijnen uitgeven. Voor het arbeidsrechtelijke gebied in de diergeneeskundige praktijk zijn de onafhankelijke Belangenvereniging Practici Werkgevers en de Belangengroep Praktiserende dierenartsen in Loondienst opgericht. De verenigingen vertegenwoordigen de arbeidsrechtelijke belangen van praktiserende dierenartsen en voeren CAO-onderhandelingen. De actuele CAO die door betrokken partijen BPW, BPL, CNV Connectief en FNV zakelijk dienstverlening voor de periode 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023 is vastgesteld : klik hier

 

Dierenartsen Zonder Grenzen Nederland is onderdeel van het netwerk Vétérinaires Sans Frontières International. Dit netwerk bestaat uit dertien verschillende non-profitorganisaties in Europa, Canada en Australië. Het netwerk zet zich in voor de verbetering van de levensomstandigheden van kleinschalige boeren wereldwijd en voor de versterking van lokale initiatieven op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn. Dierenartsen Zonder Grenzen Nederland organiseert onder andere de jaarlijkse campagne 'Vaccinate for Africa'. De Vaccinate For Africa campagne 2023 vindt  van 5 t/m 11 juni plaats. Deelnemende dierenartspraktijken doneren per vaccinatie €2,50. De donatie helpt bij de uitvoering van projecten, zoals het opleiden van diergezondheidswerkers in Malawi. Samen met de deelnemende dierenartsenpraktijken is er in 2022 een bedrag van €4965 opgehaald!

 

CONTACTEN & SAMENWERKING MET VETERINAIRE STUDIEVERENIGINGEN 

 

De Diergeneeskundige Studenten Kring (DSK) staat voor saamhorigheid onder de studenten van de Faculteit Diergeneeskunde. Het verenigingsleven omvat de pijlers extracurriculaire educatie, sociale interacties en professionele ontwikkeling.

DSK organiseert voor samenwerkende organisaties jaarlijks VETLINK een beurs om studenten in de gelegenheid te stellen kennis te maken met organisaties in de diergeneeskundige praktijk. Het CPD neemt daaraan deel. 

 

Diergeneeskunde Outdoor Event organiseert jaarlijks het gratis educatieve dagje uit voor dier(geneeskunde) liefhebbers van jong tot oud. Het evenement omvat lezingen en demonstraties, workshops en een rondleiding op de Faculteit Diergeneeskunde. In 2023 vindt het evenement plaats op zaterdag 13 mei van 11.00 - 17.00 uur. Het CPD is een van de ondersteuners van dit evenement. 

 

logo hygieia magazine mens en dier .png

Studievereniging Hygieia brengt periodiek het magazine " mens en dier" uit dat op basis van partnership voor CPD-leden beschikbaar wordt gesteld op het ledendeel van de CPD-website.   Hygieia organiseert een brede range aan lezingen en symposia waarvoor in het kader van de samenwerking voor bijeenkomsten die voor practici interessant zijn CPD-credits worden toegekend.

 

 

Studievereniging Archaeopteryx die zich richt op gezondheidszorg van vogels, konijnen, knaagdieren, fretten, terrariumdieren, wildlife en aquafauna organiseert een brede range aan lezingen en symposia waarvoor in het kader van de samenwerking CPD-credits worden toegekend. 

Veterinaire Vee Fokkers Club 'De Uithof', oftewel: de Veefokkers! is een studievereniging voor studenten met interesse landbouwhuisdierensector. Het jaar rond organiseren de veefokkers  lezingen, excursies, workshops, een symposium en andere activiteiten over actuele en veterinair relevante thema’s die te maken hebben met rundvee, kleine herkauwers, varkens & pluimvee, waarvoor in het kader van de samenwerking voor bijeenkomsten die voor practici interessant zijn CPD-credits worden toegekend.

 

OVERIGE CONTACTEN & SAMENWERKING

 

2018-07-18_12-04_418.png

 

Het CPD heeft op 24 juli 2017 het afsprakenkader signalering dierverwaarlozing van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren (VWL) ondertekend. Nadere informatie over VWL is overzichtelijk weergegeven in de VWL-brochure (klik hier). De jaarlijks gepubliceerde VWL-verslag zijn te vinden op:  www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl. Het VWL heeft in haar zienswijze een oproep gedaan om het Vertrouwensloket structureel onderdeel uit te maken van het Convenant Dierwaardige Veehouderij: klik hier voor de zienswijze.  

 

VWL heeft contact met organisaties die trainingen verzorgen waaronder AGRO coach teamtrainingen erfbetreders

 

In de VWL-brochure wordt de preventie verminderde zorg overzichtelijk weergegeven: klik hier. Tevens stelt het VWL een flyer voor erfbetreders beschikbaar om op bedrijven achter te kunnen laten: klik hier.  

 

VWL maakt gebruik van blogs en podcasts om haar activiteiten breed onder de aandacht te brengen: naar VWL-uitgelicht

 

Het VWL is een van de samenwerkende partners in Taboer. Taboer is een hulplijn voor de agrarische sector. Boeren kunnen er terecht, familie en vrienden ook. Het motto van Taboer: praten helpt.