CPD de vereniging ván en vóór practici


Het CPD is dé onafhankelijke belangenbehartiger van, voor en door practici. Die inzet wordt gewaardeerd. Het aantal leden groeit. "Whats in it for you?". Practici met hart en passie voor de praktijk kiezen voor het CPD. Doeners die denken én denkers die doen. Het CPD heeft sinds haar oprichting op...


Lees verder

MET CPD-CREDITS GEWAARDEERDE NASCHOLING 

Vetclass on demand e-learning

Vetclass is een online platform voor veterinaire nascholing. Dit platform is een initiatief van Boehringer Ingelheim met als doel de kennis van dierenartsen op een innovatieve wijze te vergroten. De Vetclass nascholingen worden met CPD-credits gewaardeerd.
Lees verder

Presentatie: Voorkom de burn-out

Hilde Brouwer van Summit Coaching organiseert op afspraak een presentatie-achtige workshop met als onderwerp “Voorkom de burn-out”. Aan het einde van deze presentatie weet je hoe je een burn-out kunt herkennen en voorkomen. Je krijgt een aantal praktisch tips en oefeningen mee, zodat je op een later moment nog weer eens kunt kijken hoe het er met jou (of je collega's) voor staat. Voor informatie en inschrijving: klik hier. Er zijn 2,5 CPD-credits (1813) toegekend.
Lees verder

Grip op je praktijk

DigiRedo organiseert “Grip op je praktijk” via een modulaire opbouw van twaalf masterclasses. Voor meer informatie: klik hier. Per masterclass zijn 8 CPD-credits toegekend (1716).
Lees verder

Röntgentechniek en stralingshygiëne

Het CPD biedt in samenwerking met GeR Benelux de mogelijkheid voor opfriscursus stralingshygiëne en röntgentechniek dierenartsen te volgen. Uitgangspunt van de cursus is de praktische aanpak in de dagelijkse praktijk. GeR Benelux biedt maatwerkoplossingen voor dienstenkringen of (samenwerkende) praktijken. U kunt daarvoor rechtstreeks contact opnemen met GeR Benelux: gerbenelux.eu Aan de cursus "röntgentechniek en stralingshygiëne" zijn 4 CPD-credits (1522) toegekend.
Lees verder

Bespreekbaar maken signalen verminderde zorg

Veeartsen spelen als erfbetreder een rol in het opvangen van signalen die kunnen wijzen op verminderde zorg van vee. Het CPD organiseert in samenwerking met het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren en Lizanne Roeleven de training “Bespreekbaar maken signalen verminderde zorg”. Preventie van dierverwaarlozing gaat niet over het aan de schandpaal nagelen van boeren, maar gaat over ‘het helpen van de veehouder om alles weer op de rit te krijgen’. In het artikel "wegkijken is geen optie" geeft Lizanne Roeleven een inkijk in de aanpak. De training is onderdeel van het afsprakenkader signalering dierverwaarlozing. Doelgroep: veeartsen en veeartsenpraktijk contactpersoon preventie dierverwaarlozing. Met de training: krijgt u zicht op dilemma’s van de veehouders en van veeartsen; wordt u bewust van signalen die erop wijzen dat het niet goed gaat; wordt u bewust van keuzes en mogelijkheden om te handelen; krijgt u handvatten om een open houding te creëren binnen de organisatie ten aanzien van signaleren van verminderde zorg. De training wordt gegeven in groepen van min. 10 - max. 14 personen. De kosten voor de training zijn afhankelijk van de omvang van de groep en de locatie. Datum en locatie worden volgens afspraak gepland. De eerste training voor dierenartsen vond plaats op dinsdag 3 april en is door de deelnemers uitstekend gewaardeerd. Meer informatie: klik hier. Interesse? Geef je op via info@cpd-online.nl Voor de training zijn 6 CPD-credits (1760) toegekend.
Lees verder

Workshop tele-immobilisatie

Tele-immobilisatie organiseert met enige regelmaat workshops om basiskennis en vaardigheid op te doen in het gebruik van blaaspijp en verdovingsgeweer en de anesthesie van (wilde) dieren. Voor informatie, data van de workshops en inschrijving: klik hier. Voor de basis module en de module practici zijn 9,5 CPD-credits toekend. Voor de basis en practici module zijn 12,5 CPD-credits toegekend (1822).
Lees verder

Nascholing Aangifteplichtige varkensziekten

Het CPD organiseert in samenwerking met iDiaLearn de nascholing over de aangifteplichtige virusziekten bij varkens: Afrikaanse Varkenspest (AVP), Klassieke Varkenspest (KVP), Mond-en-klauwzeer (MKZ), Swine Vesicular Disease (SVD) en de Ziekte van Aujeszky (ZvA). Geborgde varkensdierenartsen hebben hiervoor individueel een uitnodiging van KIWA VERIN ontvangen. Mocht u als Geborgde Varkensdierenarts de uitnodiging gemist hebben dan kunt u zich via deze link aanmelden. Voor het opfrissen van de kennis over aangifteplichtige varkensziekte is 1 CPD-credit (1746) toegekend. Heeft u de nascholing nog niet gevolgd? Laat het weten en stuur een email aan iDiaLearn@iDiaConnect.org of info@cpd-online.nl. De nascholing staat nog open. Na sluiting van de nascholing wordt de inhoud aangeboden aan de deelnemers die de nascholing hebben gevolgd. Op 15 september 2018 is een update van de informatie over Afrikaanse Varkenspest aan de deelnemers ter beschikking gesteld.
Lees verder

Nascholing Bedrijfsgezondheidsplan vleeskalveren

Het Collectief Praktiserende Dierenartsen organiseert in samenwerking met iDiaLearn de nascholing Bedrijfsgezondheidsplan voor vleeskalverdierenartsen. Deze nascholing staat nog open voor diegene die niet in de gelegenheid waren om de nascholing voor 1 januari 2018 af te ronden. informatie en inschrijving: klik hier. Er zijn 2,5 CPD-credits (1748) toegekend: klik hier. Heeft u de nascholing nog niet gevolgd? Laat het weten en stuur een email aan iDiaLearn@iDiaConnect.org of info@cpd-online.nl. Het College van belanghebbenden Geborgde Vleeskalverdierenarts van de Stichting Geborgde Dierenarts heeft besloten deze nascholing eens per vijf jaar te verplichten. Deze nascholing wordt in 2022 herhaald.
Lees verder