CPD dé vereniging voor practici
Het CPD is dé onafhankelijke belangenbehartiger van, voor en door practici. Die inzet wordt gewaardeerd. Het aantal leden groeit. "Whats in it for you?". Practici met hart en passie voor de praktijk kiezen voor het CPD. Doeners die denken én denkers die d…

Word ook lid van het CPD

De inbreng van u als practicus is van groot belang. U weet het beste wat u nodig heeft om uw vak goed uit te kunnen oefenen, en wat wél en niet werkt in uw praktijk. Word ook lid!

  • Stem voor practici
  • Waken over belangen
  • Maak uw eigen lobby mogelijk  
  • Werk mee aan een gezond vak
Lid worden CPDGa naar Mijn CPD

Voor CPD leden en voordelen 

 

Het CPD heeft voor haar leden het logo als raamsticker voor auto of praktijk (formaat 9 x 9 cm) ter beschikking. CPD-leden kunnen de sticker verkrijgen door een email te sturen naar: info@cpd-online.nl 

Het CPD heeft voor haar leden “algemene voorwaarden voor klanten” gedeponeerd. Deze voorwaarden passen bij de moderne praktijk. Er wordt duidelijk gemaakt hoe wordt omgegaan met de richtlijnen voor veterinair handelen waarvan de opsteller de aansprakelijkheid uitsluit. Verder vormen bepalingen voor de behandelingsovereenkomst met uitleg over het verlenen van toestemming in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de betalingsvoorwaarden belangrijke onderdelen van de voorwaarden. CPD-leden kunnen de voorwaarden vinden op het ledendeel van de website.  

De FFP-gecertificeerde Financiële Planners van Finac helpen u om overzicht te krijgen in al uw financiële belangen nu en in de toekomst. Scenario’s bij arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensionering worden voor u doorgerekend. Zijn de getroffen voorzieningen voldoende en nog van deze tijd? Finac maakt een  “röntgenfoto” van uw financiële situatie, analyseert deze, geeft u advies en komt  met oplossingen. Overbodige of te dure producten vallen door de mand. Als CPD-lid krijgt u een korting van € 150,- op de kosten van een financiële planning. Lees meer over het opstellen van een plan en keuze voor arbeidsongeschiktheid, beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid en rechtsbijstand. Finac nodigt CPD-leden uit voor een vrijblijvende kennismaking met één van de planners: neem contact met per mail info@finac.nl of bel 030-2393111 

Collectief voordeel Zorgverzekering 2018 voor CPD-leden en hun gezin

Het CPD heeft ten behoeve van haar leden met elf zorgverzekeraars afspraken gemaakt over een collectiviteitskorting. Deze aanbieding is in samenwerking met Finac tot stand gekomen. Via de Vergelijk & Afsluit tool kunt u na het invoeren van uw persoonlijke gegevens en verzekeringswensen de beste aanbieding selecteren en afsluiten.

 

 

Het CPD werkt voor haar leden samen met dé specialist op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen: Movir. Deze verzekeraar onderscheidt zich van andere verzekeraars door al jarenlang vele dierenartsen te ondersteunen om gezond en met plezier hun beroep uit te oefenen. Daarnaast zijn de dienstverlening en voorwaarden van Movir op en top menselijk. Niet voor niets vinden onafhankelijke adviseurs Movir al zes keer op rij de beste inkomensverzekeraar. Als gevolg van de samenwerking tussen Movir en CPD profiteren CPD-leden van 10 procent korting op de aov van Movir. Ga voor meer informatie naar de website van Movir: movir.nl   

Het CPD is op 24 mei 2016 een samenwerking aan gegaan met verzekeraar Interpolis. Interpolis heeft aangegeven dat een mantelovereenkomst niet mogelijk is. De samenwerking ligt in bewustwording voor het beperken van risico's. De samenwerking vergroot het risicobewustzijn van leden. Daarover gaat Interpolis graag met praktijken in gesprek. Wilt u advies, neem dan contact op met uw adviseur of Interpolis.  

Het CPD is op 19 maart 2018 voor haar leden een samenwerking aan gegaan met IMNederland Credit Management Services BV. IMNederland is een organisatie die al ruim 30 jaar ondernemers helpt om betalingsrisico’s te beperken en de cashflow te bewaken. U kunt bij IMNederland terecht voor: kredietinformatie, facturering, automatische incasso, debiteurenbeheer, minnelijke / gerechtelijke en internationale incasso, detachering en trainingen. IMNederland biedt voor CPD-leden 25 % korting op de eenmalige inrichtingskosten, 15 % korting op gebruikerskosten en 10 % voor maatwerkoplossingen. Meer informatie en direct contact opnemen per email: customerservices@imnederland.com of telefonisch: 0341 568850. 

 

Het CPD is op 13 juni 2018 voor haar leden een samenwerking aangegaan met advocatenkantoor Klaas Jan Breedijk. CPD-leden kunnen over arbeids-, ondernemers- en / of veterinair recht vrijblijvend met een vraag terecht. Stuur de vraag per e-mail naar info@advocatenkantoorbreedijk.nl. Betreft het spoed vermeld dat in de aanhef bij de e-mail, bel KJB advocatenkantoor 088 1260600 of rechtstreeks met Klaas Jan Breedijk 06 29244477.  Verder is voor CPD-leden beschikbaar "inspectie en recht" met onder andere de uitleg over NVWA inspecties. 

 

Klantenvertellen is hét gebruiksvriendelijk klantbeoordelingssysteem dat werkt met uw eigen persoonlijk dashboard. De persoonlijke opzet van het reviewverzoek zorgt voor een zeer hoge respons. U kunt zelf reageren op de ontvangen beoordelingen en bepaalt zelf wanneer u de resultaten wilt publiceren. Klantenvertellen biedt CPD-leden 15 % korting op het jaarlijkse tarief. Meer weten neem contact op met Klantenvertellen of maak gebruik van de gratis proefperiode: klik hier. CPD-leden die in aanmerking wensen te komen voor het voordeel kunnen dit in een e-mail kenbaar maken via meld@cpd-online.nl. Het CPD verifieert het lidmaatschap en informeert Klantenvertellen. 

         

Over arbeidsrechtelijke adviezen mag een branche- of beroepsvereniging in verband met de mededingingswet geen adviezen of richtlijnen uitgeven. Voor het arbeidsrechtelijke gebied in de diergeneeskundige praktijk zijn de onafhankelijke Belangenvereniging Practici Werkgevers en de Belangengroep Praktiserende dierenartsen in Loondienst opgericht. De verenigingen vertegenwoordigen de arbeidsrechtelijke belangen van praktiserende dierenartsen en voeren CAO-onderhandelingen. De actuele CAO is te vinden op de website van de BPW en BPL. 

Vetjobs.nl dé vacaturesite die zich volledig richt op de diergeneeskundige sector biedt CPD-leden 25 % korting bij het plaatsen van vacatures. Daarmee is plaatsing van een vacature mogelijk vanaf € 51,75. CPD-leden die in aanmerking wensen te komen voor het voordeel kunnen dit in een e-mail kenbaar maken via meld@cpd-online.nl. Het CPD verifieert het lidmaatschap waarna u van VetFusion een unieke kortingscode ontvangt.

 

Op zoek naar een waarnemer of vaste medewerker, of juist op zoek naar een baan: FlexVet kan u ontzorgen op gebied van personeel, administratie en organisatie of de juiste baan voor u vinden. Met Flexvet verzekert u zich van ruime ervaring in personeels- en managementdiensten.  

Beeldvormende technieken en stralingshygiëne spelen een belangrijke rol in de veterinaire diagnostiek. Voor informatie over maatregelen om blootstelling aan straling te voorkomen, Wet- en regelgeving en vergunningen heeft de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een brochure beschikbaar gesteld: Gezond en veilig werken met straling Inspectie SZW Maart 2015. Inspectie SZW hanteert een projectmatige aanpak waarvan de uitkomsten in factsheets worden gepresenteerd. Voor dierenartsen zijn de volgende factsheets van belang: 

Inspectie naar naleving van de Kernenergiewet bij leveranciers van röntgentoestellen, April 2016

Inspecties naar naleving van de Kernenergiewet bij dierenartsen, Juni 2016

Inspectie naar het veilig gebruik van röntgenapparatuur door dierenartsen, November 2016 

Door samenwerking met organisaties kunnen CPD-leden profiteren van voordeel op het gebied van praktijkondersteuning en nascholing.   

Het CPD werkt samen met GeR Benelux voor maatwerkoplossingen op het gebied van opfriscursussen stralingshygiëne en röntgentechniek: klik hier. GeR Benelux verleent diensten voor het op orde brengen en houden van uw Kernenergiewetdossier. GER-Benelux heeft voor CPD-leden de aanvraag van een vergunning in het kader van de nieuwe regelgeving m.i.v. 2018 op een rij gezet. De informatie is te vinden op het leden deel van de CPD-website. Iedere praktijksituatie is uniek en vraagt maatwerk. Neem daarvoor rechtstreeks contact opnemen met GeR Benelux: 024 397 8837 of info@gerbenelux.eu. 

NRG bij dierenartsen veelal bekend als erkende dosimetriedienst, heeft het digitale Kernenergiewetdossier "Reguard" ontwikkeld. Het softwarepakket "ReGuard" combineert alle relevante onderwerpen (vergunning, apparatuur, dosimetrie, opleiding etc) in één online applicatie. NRG biedt CPD-leden korting op alle dienstverlening die NRG aanbiedt op het Kernenergiedossier. Het betreft klanten van dosimetridienst, klanten van HES Veterinair en het op orde brengen en houden van het Kernenergiewetdossier. Meer informatie: klik hier

Met ingang van 29 december 2014 zijn nieuwe regels voor het Europese dierenpaspoort voor honden, katten en fretten van kracht. Holland Dier Identiteit biedt CPD-leden collectiviteitskorting op de standaard verkoopprijs voor I&R chips & paspoorten, chipapplicatoren en -readers. Voor CPD leden kunnen kortingen oplopen tot 19%. Wenst u in aanmerking te komen voor het voordeel maak dit dan in een e-mail kenbaar via meld@cpd-online.nl. Na verificatie van het lidmaatschap maakt HDI een account aan waarin de kortingen worden vastgelegd.

 

Schoonmaak een must voor uw praktijk, patiënten en personeel! F v/d Vooren bv Veterinaire Groothandel biedt u vrijblijvend een schoonmaakadvies op maat. Schoonmaak is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden, maar kost vaak veel tijd. Door structuur en enkele tips kunt u tijd en geld besparen, daarbij kunt u ook kosten besparen door gebruik te maken van doseersystemen. Middels het veterinaire hygiënehandboek voorzien van instructie tekeningen, werkprotocollen en aftekenlijsten kunt u de schoonmaak professionaliseren. F v/d Vooren biedt met gevalideerde hygiëne/ desinfectie schoonmaakprotocollen dé oplossing. Het veterinaire hygiënehandboek kan worden voorzien van uw eigen logo. Voordelen voor CPD-leden zijn: Advies op maat en individuele begeleiding per praktijk, met daarbij een instructie voor al uw personeelsleden. Hoe werkt het? Heeft uw praktijk, kring of samenwerkingsverband interesse in nadere informatie neem dan contact op via info@cpd-online.nl. Wij dragen zorg voor het contact met de specialisten van F. v/d Vooren bv Veterinaire Groothandel.

Het CPD heeft op 24 juli 2017 het afsprakenkader signalering dierverwaarlozing van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren ondertekend. Nadere informatie is te vinden op www.vertrouwensloketwelzijnlandbouwhuisdieren.nl Het CPD organiseert in samenwerking met Lizanne Roeleven de training "bespreekbaar maken signalen verminderde zorg". Voor meer informatie: klik hier