CPD de vereniging ván en vóór practici


Het CPD is dé onafhankelijke belangenbehartiger van, voor en door practici. Die inzet wordt gewaardeerd. Het aantal leden groeit. "Whats in it for you?". Practici met hart en passie voor de praktijk kiezen voor het CPD. Doeners die denken én denkers die doen. Het CPD heeft sinds haar oprichting op...


Leden info

Deskundigheid practicus én de behandeling van het dier centraal

Op donderdag 6 november 2014 heeft het CPD dit thema centraal gesteld. In de druk bezochte bijeenkomst werd aan de hand van het veel besproken onderwerp: het antibioticumgebruik ingegaan op het thema. Sprekers, die dit onderwerp belichten op basis van hun eigen specialisme en betrokkenheid waren: 
 

Hetty van Beers, directeur SDa, over de werkwijze van de Diergeneesmiddelenautoriteit;
Jeroen Dewulf, hoogleraar Universiteit Gent tevens oprichter en voorzitter van het Belgische kenniscentrum voor Antimicrobial Consumption and Resistance in Animals (AMCRA), over de aanpak in België;
Irma van Deurzen, managing director Dopharma Research BV, over de problematiek rond oude registraties;
Johanna Fink – Gremmels, emeritus hoogleraar Universiteit Utrecht Faculteit Diergeneeskunde over recente inzichten en ontwikkelingen in het wetenschappelijke onderzoek.

 

Er werd ruim stil gestaan bij vragen en belevingen van practici.

 

Het CPD richt de koers op praktische uitvoerbaarheid, verminderen lastendruk, verantwoordelijkheden waar ze horen en de practicus als deskundig professional die staat voor optimale gezondheid voor het dier.

 

De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door: Alfasan Diergeneesmiddelen BV, Boehringer-Ingelheim Animal Health, Ceva Santé Animale BV, Dopharma Holding, Elanco, Hipra, Merck, Merial en Zoetis Animal Health.