CPD de vereniging ván en vóór practici


Het CPD is dé onafhankelijke belangenbehartiger ván, vóór en dóór practici. Die inzet wordt gewaardeerd. Het werkbaar houden van het vak voor de beste zorg voor het dier staat daarin centraal. Kern daarin is het autonoom professionele handelen. Practici met hart en pass...


Leden info

Regels voor identificatie en registratie van honden

Op 1 november 2021 zijn nieuwe regels voor de identificatie en registratie (I&R) van honden van toepassing. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is uitvoerder van de regels. RVO geeft op de webpagina ‘registratie van honden’  uitleg over I&R hond.

 

RVO geeft toelichting op het waarom van de nieuwe registratieregels, de nieuwe regels inclusief filmpje en regels per onderdeel voor kopen van een hond (www.rvo.nl/hond-kopen), fokken en importeren. Tevens wordt informatie verstrekt vóór en over de aangewezen portalen, chip- en paspoortleveranciers, chippers en dierenartsen.

 

Voor alle betrokkenen: de houders van honden, chippers, dierenartsen, portalen en andere betrokkenen is de informatie op de RVO-website leidend. Dat geldt ook voor veelgestelde vragen door dierenartsen. Voor vragen is de RVO op diverse wijze te bereiken: https://www.rvo.nl/over-ons/contact. RVO hanteert voor vragen over identificatie en registratie van honden het e-mailadres: IenRhond@rvo.nl 

 

Verder maakt RVO gebruik van diverse communicatiekanalen: Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram waarvoor RVO-webpagina de basis vormt.